Forfatter, foredragsholder og "fritænker" Tor Nørretranders revser demagogisk men oplagt regeringens fremtidsplaner for det danske samfund i sit afsluttende foredrag ved Innovation Cup 2006. Det er seværdigt! Og også relevant for diskussionen af fri kontra bundet forskning og forskningsministeriets økonomiske satsninger for fremtidens rige samfund.

Grundidéen i foredraget er, at man kun kan skabe et rigt samfund, hvis man ikke tænker på fakturaen, at man kan skabe et videnssamfund, hvis man ikke går efter at vigte sig på viden. Hvis fakturaen er hovedincitament, går det tilbage, tilbage til inkrementel innovation, som ikke sparker røv, og som sjældent vil give mulighed for at opfinde dybe tallerkener, men kun at komme med idéer til, hvilken farve de skal have (dvs. 8.01).

Nogle kalder regeringens håndtering af globaliseringsudfordringerne for fremtidssikring, mens andre, herunder ikke overraskende Tor, kalder det for en kraftig tilbagegang – "en ny vej, der fører tilbage til det gamle". Den klassiske innovationstænkning, inkrementel innovation, som repræsenteres af fx Japan, er en vej, som Tor mener DK er på vej til at vælge. Tor efterlyser grobund for kreativ tænkning, som modspil til at skabe fundamenter for nyttetænkning for "innovation" ("endnu en version", "en ny version af noget vi allerede havde i forvejen").

Ellers bliver "at innovere bare til noget endnu værre…", "Danmark er ikke blevet rigt på 8.01 men 13.0"

Døm selv! Klik på det sidste foredrag på web sitet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s