3 dage før valget i 2001 skrev vores skabsminister in spe flg. i JP:

[Valget] på tirsdag har tre afgørende temaer. Forbedringen af de ældres forhold. Fjernelse af ventelister og forbedring af behandling på de danske sygehuse og en fast og fair udlændingepolitik. På alle tre områder er der i dag problemer, forsømmelser og urimeligheder. De ældre får ikke alle steder den pleje og omsorg, de fortjener. Systemerne presser firkantede manualer og stregkoder ned over hjemmehjælperne. Vi må og skal have menneskeligheden tilbage. Det skal være slut med umyndiggørelsen af de ældre. Og det skal være tilladt, at hjemmehjælpere er engageret med at pleje vore ældre medborgere."

[Jyllands Posten d. 18. november 2001]

HEY folkens! DET kan da ikke være særlig vanskeligt at huske fem år tilbage? Eller måske kan det. Derfor des større grund til at minde om de tomme ord under valgkampen dengang.

Efter valget fulgte skattestop og nedskæringer, der med tvingende nødvendighed bredte sig som ringe i vandetud i kommunerne. Og nu hykler DF og V om degræsselige forhold i ældreplejen, og rækker en hjælpende hånd ud med ad hoc midler der kan dysse hidsige vælgerelidt ned… Her er endnu en oplagt raket til oppositionens batteri af argumenter imod regeringen, og som bør tages i anvendelse.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s